måndag 23 april 2012

Trångt

Är det bara vi som har trångt i hyllorna?

Det slår aldrig fel, jag är en obotlig
optimist som sår mängder och tar massor
av sticklingar så här års.

Kruxet är platsen...den har en förmåga
att inte räcka till...tidigt på säsongen.

I växthuset har vi delvis löst problemet med
att sätta upp hyllor över bänkskivorna.


Armeringsmattor är bra till mycket, här får de
agera hyllplan...fästa med snöre och ståltråd.


Det är främst pelargoner som bor i vårt växthus,
men diverse fröplantor är med och trängs där...


Utöver hyllorna syns här pelargon incrassatum
och bladet av Brightstone.

Fler som har lite trångt hemma så här års
& vad gör ni i så fall åt det?

Vill passa på att påminna om utlottningen av
Tyras fina bok i förra inlägget, passa på att vara
med på utlottningen.

Önskar er mycket av det goda,

12 kommentarer:

 1. Man tycker att ett 28 kvm växthus skall räcka till men icke! Ändå är det bara tomatplantor, lite hänglobelia, blomman för dagen,klockranka o lite förodling av grönsaker mm som står där men ändå är det fullt. I dag upptäckte jag att fuchsiorna har det alldeles för varmti uterummet så i morgon måste dom också få plats i växthuset. Undrar hur det skall gå till?

  SvaraRadera
 2. Smart drag med armeringsmattorna. Jag ber att få använda knepet!
  Här är det trångt och det blir trängre för varje dag... Vi måste få tid att göra i ordning bäddarna ute (skall bygga alla pallstöd också...) innan jag kan flytta ut det som skall vara på friland. Lite ostadigt väder också så jag vågar inte kasta ut allt.
  Tackar ödmjukast för din nya beställning. På fredag skall vi ut på leveransrunda och då hoppas jag innerligt att jag kan få hälsa på dig. Sist var det min man som levererade. Jag vill ju se din butik och trädgård OCH träffa dig förstås!

  SvaraRadera
 3. Hello, I think that your shelf is a convenient and geraniums are still more light. very sorry that this is far and I am unable to buy cuttings ... smile and a pleasant day to you. Valentina)

  SvaraRadera
 4. Oj, så många plantor och även större växter du har. Ser verkligen trångt ut. Hur gör du när du vattnar krukorna som är så högt upp, har du en stege?
  Jag har satt in ett extra bord till alla mina plantor och så är det trångt i fönstren förstås. Jag har inge värme i växthuset så dit kan jag inte flytta ut mina växter än, men snart.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Fiffig lösning på trångboddheten! Själv har jag tyvärr inte det problemet i år för det finns inga frösådder hemma hos mig. Det funkar inte när man växlar boende och inte vill/kan släpa med sig sådderna (på tåget).
  Ha det gott! /Eva Linnea

  SvaraRadera
 6. Fiffig lösning med armeringsmattor. Jag har ett hyllsystem elfa i växthuset och sätter upp hyllor vartefter det behövs. Ett extra bord(litet) får plats och sist så åker planteringsbordet ut och så hyllor där det stog. Phu! Kram Pia

  SvaraRadera
 7. ojojoj vad imponerad jag blir. Mitt lilla växthus skulle få plats i ditt :) Kram Bibban

  SvaraRadera
 8. Vilken trevlig blogg jag hittade till! Jag ska lägga tipset med hyllor av armeringsmattor på minnet. Ser snyggt och praktiskt ut! Du ser ut att ha ett stort och fint växthus! Här har vi inte flyttat ut i växthuset än, det är för kallt. Jag har varken tid eller plats att driva upp så mycket plantor i förväg utan brukar direktså det mesta utom tomater. Har mest tomater och pelargoner i vårt växthus.

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 9. Till ditt växthus skulle jag gärna komma på besök. Ser så härligt ut med alla växter, krukor och fiffiga arrangemang.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 10. Lyckliga du som har ett växthus som svämmar över! Jag brukar inte så så himla mycket för det är sen när allt ska omskolas som jag inte har någonstans att göra av allt.I år har jag (tycker jag hittills) lagom mycket men nu börjar det bli trångt i krukorna så jag måste väl plantera om och då är det kört, ha ha. Har inte tagit några sticklingar från växter i år heller.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 11. Smart! Ja, det är verkligen samma sak varje år, lika förvånad över att allt inte får plats :-)

  /Annika

  SvaraRadera
 12. Så fiffigt med armeringsmatta som hylla! Behöver också mera utrymme i växthuset för alla frösådder! Tack för tipset!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails