onsdag 2 januari 2013

Nu kör vi!

Nytt år, nya utmaningar!
Ja, jag kunde inte 'hua' mig längre,
jag har börjat så vårens fröer.

Först ut är några chilisorter,
här syns 'penis-peppar'! ;o)


Oftast torka vi egen peppar, 
det bukar bli bra. Som nog de flesta vet
ska man vara försiktig och tvätta fingrarna
direkt efter att ha hanterat chili, 
annars kan det gå illa.

Jag nös säkert 10 ggr efter att jag delat
chilin och därför behövde jag snyta mig...
vet inte hur det gick till men mina läppar
påminner nu om Angelina Jolies! ;oD


Jag vattnar jorden först, 
fröna sås lite lagom glest och sedan
strör jag över ett tunt lager jord.


De får nu stå i ett ljust fönster med
plast över tills de gror... vilket inte
kan ske fort nog, jag har abstinens!


I rena farten sådde jag en sorts
fröer till, men det tar vi en annan
dag!

God Fortsättning

önskar

12 kommentarer:

  1. God fortsättning till dig också.

    Härligt med egen odlade chilin.

    Ha det gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, egen chili är himla kul... speciellt när man odlar favoriterna & provar någon ny också.

      Radera
  2. Åhå! Är det nu? OK! Ska rota i fröer ikväll tror jag. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sakta i backarna Bettina, jag är rädd att min sådd är i tidigaste laget... jag planerar att ha småplantorna i lysrörshyllan minst en månad. Sedan håller jag tummarna att de inte drar iväg för bra. Vanligt är att så chili i februari/mars tror jag! ;)

      Radera
  3. jag väntar nog lite till innan jag stoppar nått i jorden,det blev nog lite väl mycket plantor att ta hand om förra året,i år ska det bara bli några noga utvalda,tror jag
    ha det så bra
    maggan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, det känns igen... liiite för många plantor brukar det bli här också.

      Radera
  4. Måste nog sälla mig till chiliodlarna nu. Har tänkt på det länge och får en liten puff i baken nu när jag läser ditt inlägg.

    Ha det så gott på nya året.

    Hälsningar
    Kristina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så klart Kristina att du ska odla chili, det är så himla kul & tacksamt!

      Radera
  5. Jag tror att det blir ett försök till med chili i år med. Men skulle gärna vilja ha ett tips på några sorter du tycker är bra att använda i mat också. Odlandet gick bra men de blev för starka :) Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ärligt talat tycker jag också att många chilisorter är rent för starka, så jag går helt enkelt efter beteckningen MILD... sedan låter jag ofta en hel chilifrukt ligga med i t ex köttfärssåsen under tillagningen och sedan slänger jag den. Det brukar vara lagom starkt för oss när vi inte öppnat/delat chilin utan bara låtit den ligga med hel i tillagningen.

      Radera
  6. Härligt att du är ute i så god tid - då vet jag vart jag ska vända mig om mina sådder inte blir som jag tänkt mig! ☺
    Det är med att låta en hel chili koka med i köttfärssåsen var ju bra, det måste jag prova. Torkade en hel del av skörden förra säsongen och de har fortfarande sting i sig.
    Ha det gott, min vän!
    Kram
    Ann

    SvaraRadera
  7. Haha Annsan, det förutsätter att mina sådder blir som JAG tänkt mig... annars kommer jag till dig! ♥

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails