lördag 13 december 2008

Lusthuset

Lusthus

Nu i Luciatid är det ganska tråkigt väder här i Skåne, en halv grad varmt och den lilla snö som kom håller på att smälta bort. Det är sådana här dagar jag drömmer mig tillbaks till sommaren, till varma smekande sommarvindar och rosendoft.

Här ser ni vårt lusthus som min käre make byggt. Det är byggt på en rejäl grund med stenmur nedtill, som golv har vi smågatsten. Det är ett måste för varje vår vid snösmältningen blir det översvämning där nere från bäcken som rinner längs tomtgränsen. Nåt år var det översvämning ca 50 cm, då är man tacksam för den stabila grunden. Vi har en större damm i anslutning till bäcken där vi brukar ha laxforrell, den får jag visa vid något annat tillfälle.

Bilden har jag lånat av Gunilla

Ha en riktigt skön Lucia,

önskar Lydia

5 kommentarer:

 1. Jag vill också ha sommar! Men det ska man väl egentligen viska. Jag kan ha vinter nu fram till trettonda´n men sen vill jag ha värme och det lär ju inte inträffa. Men jag kan sätta upp vita gardiner och köpa vita och pastelliga tulpaner, så det så!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Men Herregud, Jag var ju inte klar! Lusthuset är jättefint och vilken helt underbar grönska! Och en damm... ja, jag säger då det. Sommar, tack!

  Kram igen Lisa

  SvaraRadera
 3. Oj oj vad fint och bra med en händig man. Det har inte jag.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar plats att vara på. Ser jätte fint ut! Duktig make!! Tråkigt med översvämningen varje vår...låter bättre med dammen och forellen;)

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart lusthus. oj vad trevligt det vore med lite sommar värme. Får gratulera till utbildningen vad har du studerat till? //Britt

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails