torsdag 29 oktober 2009

zinkbadkar

Hejsan alla glada bloggare!

Måste bara visa vårt senaste blocketfynd, ett zinkbadkar. Ett sådant har jag suktat efter i all evighet. Nu när det fanns på blocket kunde jag inte låta bli att slå till. Det ska förstås stå ute i trädgården på sommaren, men vi har faktiskt störst nytta av det på vintern.

Här kommer det fiffiga, jag har själv haft lite svårt att motivera ett förhållandevis dyrt inköp av en stor grej som mest bara ska stå och se fin ut (i mina ögon!), men käre make ser inte det fina i badkaret (det gör inget, han brukar vänja sig!).

Käre maken ser däremot skönheten i koi- och guldfiskar, vilket han har många av i våra dammar. Då fick vi en snilleblixt som förenar våra intressen:Badkaret får flytta in i lilla uppvärmda växthuset vintertid och husera våra små koikarpar och guldfiskar. De brukar annars vara i lilla dammen, men eftersom vi är lite rädda att vattenpumpen därute ska gå sönder under vintern, får de flytta in.
Inte nog med att badkaret gör nytta som fiskbostad, det fungerar som ett stort värmemagasin i växthuset. Vi värmer upp växthuset både med vedkamin och frostvakt. Till det brukar vi ha stora FULA vattenmagasin för de bevarar värmen och utjämnar temperaturen. Nu har vi ett VACKERT badkar med fina koikarpar att njuta av vintertid! :o)

Badkaret är smalt och går precis under bänkarna där vi har alla våra pelargon-moderplantor, som gjort för det ändamålet! :oD

Nu ska jag ut och gräva upp alla plantor i en rabatt som ska höjas upp, solen skiner och jag är ledig...bättre kan det inte bli!

Kram på er alla,

(PS Gissa vem som dök upp helt appropå igår kväll när maken åt middag före en HIF-match? Jo, Rod Stewart kom in och sjöng 2 låtar, tackade för sig och gick. Jag är grön!)

18 kommentarer:

 1. Grattis Lydia äntligen fick du ett.
  Vilken tur att mannen din har fiskar så du fick en motivering.
  Jag badar i mitt.
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Ja tack det vill jag gärna passar till violerna!
  Hur gör vi? Skall jag hämta hos dig eller skall du till Ängelholm något?
  Den passar bra i min trädgård.
  Tack och kram
  Annika

  SvaraRadera
 3. När allt är som det ska... faller allt på plats!
  Visdomsord från alnö :)

  SvaraRadera
 4. Vilket snyggt fynd du gjort! Kostade en förmögenhet?
  Ha en skön torsdag.
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 5. Kanonfint, det har jag också letat efter, grattis Lydia.

  mvh

  Trevlig Alla helgona helg! TYRA

  SvaraRadera
 6. Vad bra att kunna förena nytta med nöje. Jag hoppas fiskarna är nöjda med sitt nya akvarium!
  Tack också för tipset om vatten som värmebevarare, det kan vi ju behöva tänka på när växthuset är på plats och vintern kommer ...

  SvaraRadera
 7. Snyggt! Och så praktiskt att kunna förena nytta med nöje. Vattentankar i växthuset vore kanske något att fundera på, fast här blir det ingen karp däri. Maken får allt nöja sig med de fiskutrymmen han har. Har du något tips om hur stora vattenmängder som krävs för att göra nytta? Mitt växthus är ju inte mer än på ca 11kvm, kan det räcka med ett par hundraliterstunnor månntro? Ha en fortsatt bra dag (något kall vind tyckte jag nog trots solen) / gittan

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Vad bra när ni båda får använding för det snygga badkaret! Jag vill också berätta att det kan finnas risk att någon koi hoppar över kanten på badkaret...de kan få för sig sådant. Ville bara berätta det, men det kanske ni redan har tänkt på. Har själv koi och de är så trevliga och sociala, blir nästan som hundar. :)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 9. Grattis till badkaret, vad fint!
  Ha det gott!
  Nanna

  SvaraRadera
 10. Oj oj oj vad fint det var! Skulle oxå vilja ha ett men tycker de är för dyra...
  Rod Stewart?? Vardå?

  Kramkram Git

  SvaraRadera
 11. Hej Lydia!
  Vilket härligt zinkbadkar,precis vad jag skulle vilja ha.Det var fiffigt att förvara fiskarna så under vintern.
  Vi har också fiskar i en damm,men vi tar inte in dom,så varje vinter är jag orolig att det skall frysa,nu har pumpen lagt av så vi får se vad sambon hittar på.
  Ha det så bra,kram Agneta

  SvaraRadera
 12. ..hihi.. en sån tur att fyndet får en åretruntfunktion!! skönt för fiskarna att få lite värme också!!

  ha det gottis!!

  Kraam Sanne!!

  SvaraRadera
 13. Vilket fint badkar. Vi är också ute efter ett sådant att ha utanför butiken. Det var ju bra att kunna ha fiskarna i på vintern. Vi hade tänkt ha lite växter i det, det såg vi i Frankrike i somras.
  Ha en skön helg
  Kram Marita i Heestrand

  SvaraRadera
 14. ohhh lyllo dig såååå fint och vad fiffiga ni är med att husera era fiskar dä!
  ohh så ballt att se roddan, live!!
  varmkram lotten

  SvaraRadera
 15. RODDAN ?????
  Nääää lägg av. Då hade jag blivit illlllllgrönt.
  Fint badkar, men kan koikarparna verkligen klara av flera månader i ett för deras förhållande så grunt basäng? Visste inte jag.
  Ha en fortsatt skön helg, Petra

  SvaraRadera
 16. Va!? Rod Stewart - kom han in vart? Var han här i Sverige eller? Eller har jag fått allt kring bakfoten. Jättefint badkar också. De är underbara tycker jag. Man kan ha dem till mycket :)

  Hoppas att allt är bra med dig och att du får fint i din nya rabatt.

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 17. Snyyygt! Det var ju en himla tur att han gillar fiskar! Rod Stewart in person?! berätta mer!
  Kram Jea

  SvaraRadera
 18. Hej Lydia,
  Tusen tack för din som alltid rara och uppmuntrande hälsning hos mig. Vilket läckert zinkbadkar du köpt, blir grön av avund !
  Önskar dig en riktigt skön helg.
  Kram/Marita

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails